I 2018 boede 39,3 procent af Europas befolkning i storbyer, mens 31,6 procent boede i forstæder og provinsbyer og 29,1 procent boede på landet.
I Danmark er det faktisk knap 28 procent, der lever i hovedstaden og knap 28 procent i 29 større provinsbyer, mens 2.609.342 personer, svarende til 45,7 procent, bor i mindre provinsbyer eller landområder. Det er altså i områder som Nordjylland, hvor danskerne er, som de er flest.
Udviklingen går stærkt i hovedstæderne. Her kan markedsvilkårene skabe vækst og arbejdspladser. Det er derfor vigtigt, at vi tilgodeser provinsen, når EU giver støtte til erhverv, udvikling og infrastruktur.
For områder som Nordjylland er fiskeriet af stor betydning. Ikke blot for fiskere og de mange mennesker der arbejder i fiskeindustrien, men for hele landsdelen. Fiskeripolitik handler ikke kun om at beskytte livet under havoverfladen, det handler også om at beskytte et erhverv og en landsdel. Fiskeripolitik ses af mange politikere som et slagsmål mellem miljømæssige interesser og erhvervsinteresser.
Jeg ser i højere grad interessefællesskabet og symbiosen, end jeg ser konflikten. Alle de fiskere, jeg har mødt, er dybt optaget af at sikre en sund fiskebestand og at sikre, at fiskerierhvervet har en fremtid. EU-systemet kan bruge fiskernes viden langt bedre end de gør i dag. Fiskernes fangstrapporter kan give et meget værdifuldt supplement til biologernes data. Samtidig kan mere smidige procedurer for udvikling og afprøvning af nye redskaber sikre en bedre beskyttelse af vores havbiologi.
Så tilmeld dig som frivillig her på siden. Vi har brug for din hjælp, da en valgkamp kun er så stærk, som de frivillige, der deltager.